Mijn passie

Voordat ik ga beginnen over Footprint wil ik je meenemen naar mijn ervaringen in 1997. Toen ontstond mijn enorme passie voor wintersport.

Ik herinner mijn eerste wintersport week als de dag van gisteren. De klas van ’97 gaat met wintersport.
De ene koos voor skiën de ander voor snowboarden. Ik koos voor snowboarden, ik dacht toen dat doe ik wel even… niet dus! De eerste 3 dagen was het sneeuwhappen in combinatie met mega spierpijn en vanaf dag 4 kreeg ik eindelijk zelfvertrouwen met de snelheid en het bochtenwerk. Daarna komt het moment van doorzetten, de spierpijn en vermoeidheid zit op de max en toch die berg op en gaan! Binnen no time is het vrijdagavond sta je je koffer in te pakken met in je achterhoofd, waarom gaan we naar huis? Ik wil morgen die berg op en meters maken. Wanneer boeken we de volgende wintersport?

Sinds ’97 zoek ik ieder jaar de sneeuw op en ben al in juli met de voorbereidingen bezig. Voor alle beginners onder ons. Wil je skiën of boarden onthoudt dan dat je de eerste week moet doorzetten, daarna komt de voldoening.

Het verhaal achter Footprint

Ik neem je graag mee naar de start van Footprint Clothing.

We gaan ook hiervoor een aantal jaartjes terug, het jaar 2012 om precies te zijn. Gewoon een doordeweekse avond even online om op zoek te gaan naar een nieuw een board outfit. Eigenlijk een soort gewoonte vlak voor het seizoen. Je kent het wel, je bent op zoek naar een jas en dan een broek willen bestellen. De broek toch maar niet besteld omdat ik er geen bijpassende jas bij kon vinden.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik telkens op Franse webshops uit en zag daar het merk Picture Organic Clothing. Ik dacht op de hoogte te zijn van merken, prijzen en innovaties. Toen ik met Picture in aanraking kwam veranderde dit voor mij. Het sprak mij direct aan, een verfrissende look met toffe kleuren combinaties, creatieve design en dan het verhaal achter Picture Organic. “Recycled wintersport kleding”. Dit moet ik hebben!

Mijn eerste outfit was een feit het werd de “Picture Organic Respect Jacket en Pants” in de kleur groen met zwart. Omdat deze destijds niet online te bestellen was ben ik tijdens de reis naar Val Thorens eerst even langs Albertville gereden.
Het mooiste komt nog. Een groot voordeel van Picture Organic is dat zij rekening houden om combinaties te maken tussen meerdere broeken en jassen. Dat is nou handig, doe er dan maar twee broeken en één jas.

Het avontuur met Picture begon, mijn voorliefde voor het merk kreeg ieder jaar steeds meer aandacht. Elk jaar kwam er steeds meer kleding bij. Mijn 2e outfit werd “Picture Organic Format in groen blauw” en deze draag ik sinds 2014 en is nog steeds zo goed als nieuw. Daarnaast kocht ik ook de casual lijn en zocht ik het web af om mijn vriendin en vrienden te voorzien van nieuwe board outfits. Begrijp me niet verkeerd, skiërs zien er ook top uit in een Picture Organic outfit.

Picture Organic is in mijn ogen een must have op je wintersport. Het biedt hoge kwaliteit, perfecte pasvorm en duurzaamheid en je bent nog milieubewust bezig. Alle ingrediënten voor de wintersporter! Zeg nou zelf, als wintersport liefhebber kijk je ieder jaar weer uit naar de rit er naartoe, 365 dagen voorpret, tochten maken, de frisse lucht, het gekraak van sneeuw, de schitterende vergezichten over de mooiste bergen, het zonnetje erbij en iedere dag afsluiten met het genot van een drankje. Waar gaan we heen?

Ik hoef er niet veel meer aan toe te voegen. Ik wilde Picture samenvoegen aan mijn passie zodat ik 365 dagen bezig kan zijn met mijn hobby. Ik heb voor de naam Footprint gekozen vanwege het milieubewuste aspect en duurzaamheid, het DNA van Picture Organic. In augustus 2016 begon ik met volle overtuiging aan mijn webshop voorbereidingen voor het seizoen 2017 en 2018. Ik ben nu een jaar verder, alles staat in de startblokken. Laten we samen beginnen aan een mooi en succesvol wintersport seizoen met heel veel verse poeder.